کمردرد عارضه ای است که اکثر ما در برخی از مراحل زندگی خود تجربه خواهیم کرد و شایع ترین دلیل برای روزهای از دست دادن کار است.

کمر درد رایج ترین اختلال اسکلتی ـ عضلانی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود آن را تجربه کرده اند اما خبر خوب این است که در بیشتر موارد، علت درد جدی نیست و می تواند در عرض چند روز یا چند هفته برطرف شود ، با این حال، برخی از علائم می‌توانند جدی‌تر باشند که نیاز به ارزیابی و تشخیص کامل توسط یک فیزیوتراپیست با تجربه یا پزشک عمومی دارند.

ستون فقرات هر فرد از 24 استخوان مجزا به نام مهره تشکیل شده است که توسط یک سری رباط و بافت نرم به هم متصل شده اند. قسمت پایین ستون فقرات به ساکروم که بخشی از لگن است متصل می شود.

منحنی ها، شکل ها و اندازه های مختلف مهره ها (به همراه دیسک های موجود در بین آنها)، به توزیع یکنواخت وزن بدن بر روی ستون فقرات کمک می کند و انعطاف لازم برای خم شدن یا چرخش کمر را ایجاد می کند.

گروه پیچیده ای از عضلات به ستون فقرات متصل هستند که به فرد امکان می دهد کمر خود را حرکت دهد. همچنین ماهیچه‌های وضعیتی وجود دارند که به حفظ شکل و انحنای ستون فقرات شما کمک می‌کنند، آنها را در موقعیت صحیح نگه می‌دارند و همچنین به شما کمک می‌کنند تا شما را صاف نگه دارند.

علائم کمردرد معمولاً با ورزش سبک یا با پرهیز از نشستن های طولانی مدت، از بین می روند. اما اگر علائم نادیده گرفته شود، درد ثابت خواهد شد، فقط به درجات مختلف. سطح سفتی نیز ممکن است با افزایش درد بیشتر شود.

علائم همراه با کمر درد

گاهی اوقات علائم ممکن است مربوط به شرایطی غیر از وضعیت نامناسب باشد، برای مثال بیرون زدگی دیسک، شکستگی مهره ها، آسیب مفصل فاست یا فشرده شدن ریشه عصبی. ممکن است یکی از علائم زیر را تجربه کنید:

  • سوزن سوزن شدن یا بی حسی در باسن، اندام تحتانی یا پا
  • درد در پشت یا جلوی پا
  • تشدید درد هنگام حرکات کمر به خصوص هنگام خم شدن به جلو
  • سفتی بیش از حد در قسمت پایین کمر

این علائم باید توسط یک فیزیوتراپیست با تجربه به درستی ارزیابی شوند. آنها علت کمردرد شما را تشخیص داده و درمان، مدیریت و مشاوره مناسب را ارائه خواهند کرد.

شایع ترین دلایل کمردرد

شایع ترین علت، ترکیبی از وضعیت نامناسب و عدم تحرک است که معمولاً در افرادی که برای مدت طولانی می نشینند دیده می شود. این به عنوان کمر درد مکانیکی شناخته می شود و یک بیماری جدی نیست. با این حال، تجربه یک درد یا درد مداوم در کمر می تواند ناراحت کننده و خسته کننده باشد.

فیزیوتراپی برای درمان کمر درد مکانیکی ایده آل است. همراه با توصیه هایی در مورد اصلاح وضعیت بدنی، ورزش های مناسب و تکنیک های خود درمانی، کمردرد شما باید طی چند روز یا چند هفته برطرف شود.

با این حال، دلایل پیچیده تری برای کمردرد وجود دارد، به عنوان مثال، بیرون زدگی دیسک، اسپوندیلیت آنکیلوزان، پوکی استخوان، آرتریت یا شکستگی مهره ها که نیاز به ارزیابی دقیق تری دارد.

کمردرد و وضعیت نامناسب

وضعیت نامناسب معمولاً نتیجه ضعف یا نامتعادل بودن عضلات مرکزی است که به حفظ ستون فقرات در موقعیت صحیح کمک می کند. سایر عضلات نیز ممکن است در ایجاد وضعیت نامناسب و کمردرد نقش داشته باشند. به عنوان مثال، ماهیچه های اصلی پاها (همسترینگ و چهارسر ران) ممکن است به دلیل عدم تحرک، نشستن یا رانندگی طولانی مدت سفت شوند.

درمان کمر درد با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی ستون فقرات بهترین و موثرترین روش درمان کمر درد و آسیب های مرتبط با آن است که در کلینیک فیزیوتراپی ادیب در مشهد ارائه می شود.

متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی ادیب خدمات تخصصی فیزیوتراپی را برای درمان کمردرد با استفاده از تجهیزات پیشرفته فیزیوتراپی و بر اساس متدهای درمانی روز دنیا ارائه می دهند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در درمان کمر درد – فیزیوتراپی در مشهد – درمان لنف ادم با فیزیوتراپی – لنفوتراپی در مشهد – فیزیوتراپی کمر در مشهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید